GeriÇorba Tarifleri Pancar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar çorbası tarifi

Pancar çorbası tarifi

Rengi ve tadıyla sofralarınıza çok yakışan nefis bir çorba tarifimiz var: Pancar çorbası. Bu tarifi Ramazan sofralarınız için Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu hazırladı. Oldukça da besleyici bir çorba olan pancar çorbasını mutlaka siz de denemelisiniz. Üzerine isteğe göre taze nane, krema, kaşar rendesi ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kırmızı pancar
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Sıcak su (veya et suyu)

Pancar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye yağları alıp ısıtın.

Üzerine ince kıyım doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.

Pancar ve patatesin kabuklarını soyup, havucun üzerini kazıyın.

Hepsini küçük küpler halinde doğrayıp soğana ekleyin.

Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.

Pancar çorbası tarifi

Üzerine suyunu ilave edip pişirin. (Çorbanın suyunu kendi damak zevkinize göre ekleyin.)

Tuzunu ve arzu ederseniz karabiberini ekleyin.

Blender'dan geçirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun...