GeriHamur İşi Tarifleri Özbek samsası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Özbek samsası tarifi

Özbek samsası tarifi

Özbek mutfağının meşhur lezzetlerinden samsa böreği ülkemizde de son zamanlarda sevilen tarifler arasında yer alıyor. Samsa, Güney Asya ülkeleri Hindistan, Pakistan ve Nepal'de çokça tüketilen, Portekiz ve Doğu Afrika'ya da yayılmış bir börek çeşididir. Hem tatlı hem de tuzlu olarak hazırlanabilen Özbek samsası tarifi genelde çok baharatlı yapılır. Peki, orjinal samsa böreği nasıl yapılır? İşte, Özbek samsası tarifi, yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet patates
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 2 adet yumurta sarısı

Özbek samsası tarifi Nasıl yapılır?

Haşladığınız patatesleri rendeleyip kıyma ile birlikte kavurun.

Üzerine baharatları ekledikten sonra ocaktan alın ve böreğin iç harcının soğumasını bekleyin.

Samsa hamuru için; yağ, sıvı yağ ve yoğurdu derin bir kaba koyun. Su, tuz ve kabartma tozunu ilave edin.

Azar azar un ilavesiyle yoğurun. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olduğunda 1 saat kadar bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları elleriniz arasında çay tabağı boyutlarında açın. İçlerine hazırladığınız harcı koyun.

Hamurun kenarlarını yukarı doğru büzüp üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıttığınız 175 derece fırında pişirin.