GeriÇorba Tarifleri Oğmaç çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oğmaç çorbası tarifi

Oğmaç çorbası tarifi

Bursa'nın yöresel lezzetlerinden biri olan oğmaç çorbası soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Adını yoğurulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur topaklarından alan bu leziz çorbayı nohut, kuru fasulye ve tavuk ile de hazırlanıyor. Herkesin beğenisini kazanacak bu enfes tarifi ister yoğurtlu terbiye ile isterseniz de tereyağlı salçalı sos ile hazırlayın. Hem leziz hem de geleneksel oğmaç çorbası, biraz zahmetli olsa da tattığınızda her şeye değecek. İşte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre haşlanmış et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kaşık tereyağı
  • Nane
  • Tuz

Oğmaç çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Unu, su ve tuz ile yoğurarak sert bir hamur elde edin.

Yoğurduğunuz hamuru avucunuzun içine alarak ufalayın. Bu hamur topaklarına oğmaç deniyor.

Suyunuz kaynadıktan sonra oğmaçları ilave edin.

Diğer taraftan da tereyağını eritip naneleri ekleyin.

Çorbanız kaynadıktan sonra tereyağlı naneli sosu üzerine gezdirin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...