GeriKek Tarifleri Muraveynik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muraveynik tarifi

Muraveynik tarifi

Rusların meşhur tatlısı Muraveynik hem görünüşüyle hem de tadıyla merak uyandırıyor. Diğer adı 'karınca yuvası keki' olan tatlının malzemeleri ve yapımı da bir o kadar kolay... İşte hemen aşağıda bu enfes lezzeti denemek ve sevdiklerine denetmek isteyenler için Muraveynik tatlısı tarifi ve yapılışı...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram yağ
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (ve ya soda)
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı ufak doğranmış ceviz
  • 1 adet yoğunlaştırılmış süt

Sosu:

  • Kakao,şeker
  • Yarım su bardağı süt ve ya su
  • 50 gram yağ

Muraveynik tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, yağ, şeker, kabartma tozunu karıştırıp sert hamur haline getirin.

1 saat buzdolabında streçleyip bekletin.

Ardından, fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Hamuru fırın tepsisine güzelce yayın.

180-200 derecede üzeri biraz kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra elinizle küçük taneli kalacak şekilde yoğurun.

Sonra, yoğunlaştırılmış süt ve cevizi de ilave edip karıştırın.

Islak elle karınca yuvası şeklini verin.

Ve üzerine pişirdiğimiz sosu ilave edin.

Afiyet olsun....