Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Muhammara tarifi
Muhammara, köz biber ve baharatların bir araya geldiği nefis bir meze. İster kahvaltıda isterseniz de akşam sofralarına ekleyerek tadını çıkarabilirsiniz. Yanına beyaz peynir de çok yaşıyor. Üstelik yapımı da çok kolay ve pişirilmesine gerek yok. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte Köz biber, baharat ve salçanın mükemmel uyumu muhammara tarifi ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 5 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 çay bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Muhammara tarifi Nasıl yapılır?
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Ardından mutfak robotundan geçirin.
Üzerine sarımsakları da ekleyip püre haline getirin.
Ardından salça, ekmek içi ve ceviz içini de ilave edip tekrar robottan çekin.
Son olarak diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.
Afiyet olsun...