GeriMeze Tarifleri Muğla usulü kabak çiçeği dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muğla usulü kabak çiçeği dolması tarifi

Muğla usulü kabak çiçeği dolması tarifi

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde temmuz ayında toplanmaya başlayan kabak çiçeğinin dolması da görüntüsü kadar güzel oluyor. Yaz sıcaklarında hafif bir şeyler yemek isteyenler için oldukça uygun bir tarif. Peki narin kabak çiçeğinin dolması nasıl yapılır? Muğla usulü kabak çiçeği dolması tarifi karşınızda… Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 30 adet kabak çiçeği
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tane karabiber

Muğla usulü kabak çiçeği dolması tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları küçük küpler halinde doğrayın.

Domatesleri de rendeleyin.

Dereotu yapraklarını incecik kıyın.

Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları tek tek çıkartın.

Çiçeklerin içinde bulunan sarı kısımları da dikkatli bir şekilde alın.

Bu işlem sırasında yapraklara zarar vermemeye dikkat edin.

Zeytinyağının yarısını geniş bir tencerede ısıtın.

Soğanları dirilikleri gidene kadar kavurun.

Pirinçleri yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra tencereye alın

Soğanlarla birlikte pirinci kavurun.

Rendelenmiş domatesi de katıp karıştırın.

Karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak suyu da ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Demlendikten sonra kıyılmış dereotuyla harmanlayın.

Hazırladığınız dolma harcından azar azar alıp çiçeklerin iç kısımlarını doldurun.

Doldurduğunuz çiçekleri, üst kısımlarından içe doğru katlayın.

Katlama yeri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin.

Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.