GeriPilav Tarifleri Mısırlı bezelyeli pirinç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısırlı bezelyeli pirinç pilavı tarifi

Mısırlı bezelyeli pirinç pilavı tarifi

Her yemeğin yanına yakışan, yemeklerin tamamlayıcısı pilavı mısırlı ve bezelyeli denemeye ne dersiniz? Pilav oldukça pratik bir yemek olsa da parlak ve tane tane tutturmak zordur. Osmancık, baldo, kırık gibi birçok türü olan pirincin su ve tereyağıyla buluşmasından oluşan bu lezzete bezelye ve mısırı da ekleyince tadından yenmez. Peki mısırlı ve bezelyeli pirinç pilavı nasıl yapılır? Anneleriniz kadar güzel pilav yapabilmek için bu tarifi denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Mısırlı bezelyeli pirinç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri sıcak tuzlu suda bir saat bekletin.

Süzdürdükten sonra soğuk su ile iyice yıkayın.

Bezelyeleri haşlayın.

Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun.

İyice yıkanmış pirinçleri de ilave ederek 5 dakika kadar kavurun.

Mısırları ve haşlanmış bezelyeyi de ekledikten sonra birkaç dakika daha daha kavurun.

Tuzu da koyduktan sonra 3 su bardağı suyu döküp iyice kaynatın.

Daha sonra altını kısıp kapağını kapatın.

Suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.