Meyveli kup tarifi
Meyveli kup özellikle yaz aylarında hafif tatlılar arayanlar için birebir nefis bir lezzet. Meyvesini dilediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz meyveli kupu yazın çilek ya da ahududuyla kışın da muz ya da kiviyle yapabilirsiniz. Tercihi size bırakıyor ve tarifimize geçiyoruz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Sosu için:
- Mevsim meyveleri
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı parçalanmış yulaflı bisküvi
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Meyveli kup tarifi Nasıl yapılır?
Tatlının muhallebisi için sütü tencereye alın.
İçine toz şeker, un ve nişasta ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynama noktasına geldiğinde altını kısıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.
Muhallebinin soğumasını beklerken çikolata sosunu sütle pişirin.
Bisküvileri parçalayıp cevizlerle karıştırın.
Meyvelerinizi dilimleyin ve tatlınızı servis edeceğiniz kupların diplerine yerleştirin.
Meyvelerin üzerine önce muhallebiyi ardından çikolata sosunu bölüştürün.
Son olarak ceviz bisküvi karışımını ve meyveleri de kuplara ilave edin.
Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun…