GeriTatlı Tarifleri Met helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Met helvası tarifi

Met helvası tarifi

Eskişehir’in ünü sınırları aşmış lezzetlerinden biri met helvası. Kenti ziyaret için gidenlerin mutlaka birkaç kutu alıp sevdiklerine de götürmeleri adet olmuş. Pişmaniyeye göre daha sert bir kıvamı olan met helvasının yapılışı tamamen kol gücüyle olduğu için biraz zahmetli o nedenle evlerde pek yapılmıyor ama siz denemek isterseniz met helvasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şeker
  • 2 su bardak su
  • 1 adet limon
  • 250 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un

Met helvası tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.

Limonun suyunu şerbete ekleyin.

Rengi hafif kızarana kadar kaynatmaya devam edin.

Şerbetten 1 kaşık alıp soğuk suya damlatın. Eğer katılaşırsa olmuş demektir, ocaktan alıp soğutabilirsiniz.

250 gram tereyağını tavada eritin.

Unu bu yağda kavurup geniş bir tepsiye alın ve soğumasını bekleyin.

Bu esnada ocaktan aldığınız şerbeti, rengi beyazlaşana ve ağda kıvamına gelene kadar katlaya katlaya yoğurun.

Ağdayı tepsideki unun içine alın ve 4 tarafından çekiştirerek halkayı büyütün.

Halka büyüyünce ikiye katlayıp aynı işlemi yeniden yapın.

Bu işlemi ağda ve kavrulmuş un tamamen homojenleşene kadar sürdürün.

Ardından met helvasını bozuk para çapında inceltip parmak boyunda dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.