GeriMutfak Tüyoları Mate çayı nasıl demlenir? Evde kolay mate çayı yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mate çayı nasıl demlenir? Evde kolay mate çayı yapımı

Mate çayı nasıl demlenir? Evde kolay mate çayı yapımı

Mate bitkisinin yapraklarından hazırlanan mate çayı, etkilerini Türk mutfağında da göstermeye başladı. En çok İştahı kapatması özelliğiyle bilinen mate çayı, kilo vermek isteyenler tarafından oldukça fazla aranıyor. Peki mate çayı nasıl demlenir? İşte, evde kolay mate çayı yapımı.

Mate çayı içerisinde yüksek oranda kafein bulundurması, kolesterolü kontrol altında tutması ve bunların yanı sıra kalp sağlığınızı korumasıyla dikkat çekiyor. Mate çayı iştahınızı kapatarak kilo vermenize yardımcı olur. Hücrelerinizi yenileyerek cildinizin tazelenmesini sağlar. Tüm bu etkileriyle mate çayı, mutfaklarımızdaki etkisini git gide artırmaktadır. Şimdi dilerseniz mate çayı yapımına geçelim.

Mate Çayı Nasıl Demlenir?

Mate çayı yapraklarını bir demliğe kaynar olmayan suyun içine atıp, 5 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Eğer tadı size acı gelirse içerisinize bir çubuk tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.

Mate çayının içerisinde bulunan fazla kafein sebebi ile çok ve gereksiz kullanımında uykusuluk, kalp çarpıntısı, asabiyet gibi etkileri görülmektedir. Eğer metabolizmanızı hızlandırmak için ilaç kullanıyorsanız mate çayını tüketmemenizi öneririz. Kullanmadan önce uzmana danışmana unutmayın.

False