MasterChef Tournedos Alla Rossini tarifi || Tournedos Rossini nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Adını 19. yüzyıl bestecisi Gioachino Rossini'den alan Tournedos Rossini bir çeşit Fransız yemeğidir. MasterChef yarışmasıyla yeniden gündeme gelen Tournedos Alla Rossini izleyiciler tarafından merak edildi. İşte, Tournedos Alla Rossini tarifi ve malzemeleri...
Etin ve kaz ciğerinin en güzel hali olan Tournedos Alla Rossini MasterChef yemeklerinden biri oldu. 19. yüzyılın ilk yarısında İtalyan operasının en önemli bestecisi Gioachino Rossini'nin bize bıraktığı harika bir yemek olan Tournedos Alla Rossini tarifi hemen aşağıda...
TOURNEDOS ALLA ROSSİNİ MALZEMELERİ
600 gram dana bonfile et
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
4 dilim baget ekmek
Salçası için:
1 adet siyah mantar
1 tüp kaz karaciğer ezmesi
1 adet limon
TOURNEDOS ALLA ROSSİNİ NASIL YAPILIR?
Baget ekmeğinden 1 veya 2 santimetre kalınlığında 4 dilim kesin.
Bir su bardağı yardımıyla ekmekleri yuvarlak şekilli hale getirin.
Ardından yuvarlak ekmek dilimlerini yağda pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına yerleştirin.
Eti de aynı ekmek gibi yuvarlak şekilde 4 parçaya bölün.
2 santimetre kalınlığında olması için inceltin ve 3-4 dakika boyunca kızartın.
Daha sonra ekmeklerin üzerine yerleştirin.
Üzerine tuz ve biber serpip dondurulmuş kaz ciğerini ekleyin.
Siyah mantarları, limonlu suda bekletip zarını temizleyin ve 4'e dilimleyin.
Suda güzelce yıkayıp etten kalan yağda pişirip çok az kaynatın.
Her mantar dilimini de ciğer ezmesinin üzerine yerleştirin ve tavada kalan salçayı da üzerine gezdirin.
Dilerseniz sotelenmiş bezelye ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...