MasterChef siron tarifi ve malzeme listesi || Siron nasıl yapılır, püf noktaları neler?
Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden siron, MasterChef mutfağında hazırlanacak. Yufkaların rulo şeklinde sarılıp fırınlanmasıyla hazırlanan siron, Anadolu'nun farklı bölgelerinde de kıyma, et veya tavukla hazırlanabiliyor. Üzerine tereyağlı sosunun da eklenmesiyle lezzetini katlıyor. Peki siron nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef siron tarifi ve püf noktaları...
MasterChef siron tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Programın yeni bölümünde Karadeniz mutfağının meşhur lezzetleri hazırlanacak. Bunlardan biri de siron... Et suyu, harcı, yufkası ve sosuyla bu lezzeti tüketmek ayrı keyifli. Siron tarifini araştıranlar için işte kıymalı siron yapım aşamaları ve püf noktaları... Şimdiden afiyet olsun!
KIYMALI SİRON TARİFİ
3 adet yufka
4 su bardağı et suyu
Kıymalı harç için:
150 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1,5 su bardağı su
2 diş sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yufkayı ortadan ikiye katlayın.
Düz kenarından yuvarlak kenarına doğru rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 3 santimetre genişliğinde parçalar halinde kesin
Fırın kabını yağlayıp yufkaları dik halde yerleştirin.
Yufkaları 180 derecede ısıtılmış fırına verip 20 dakika bekletin.
O esnada tereyağını tavada kızdırıp kıymayı kavurun.
Tuzu ve karabiberi ekleyip kıymayı ocaktan alın.
Sos için sarımsakları ezip tuz ve yoğurtla karıştırın.
Hafifçe sulandırıp çırpın.
Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp salçayı ve kırmızı biberi yağda kavurun.
Sironları fırından alıp üzerine et suyunu gezdirin.
Kapattığınız fırına verip ılık ortamda çekmesini bekleyin.
Kabaran sironları tabağa alıp üzerine önce yoğurdu, ardından kıymayı son olarak da salçalı sosu gezdirin.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun…