GeriMutfak Tüyoları MasterChef Kilis tava nasıl yapılır? Orjinal Kilis tava tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef Kilis tava nasıl yapılır? Orjinal Kilis tava tarifi ve malzemeleri

MasterChef Kilis tava nasıl yapılır? Orjinal Kilis tava tarifi ve malzemeleri

Kilis mutfağının zengin yemeklerinden Kilis tava MasterChef yarışması ile yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Bazı yörelerde tepsi kebabı ya da Kilis kebabı olarak da bilinen Kilis tava, koyun eti, kırmızı biber ve isteğe göre soğan ya da sarımsak gibi malzemelerden hazırlanıyor. Peki, MasterChef Kilis tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, orjinal Kilis tava tarifi ve püf noktaları...

MasterChef Kilis tava gnün aranan tariflerinden biri oldu. Kilis mutfağına özgü bu et yemeği, evde de kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, MAsterChef Kilis tava tarifi nasıl yapılır? İşte, Kilis Tava yapılışı...

KİLİS TAVA MALZEMELERİ

1 kilogram orta yağlı kıyma

3 adet domates

2 adet kuru soğan

4 sivri biber

1 adet kapya biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?

Soğan ve biberleri robottan geçirin.

Kıymayı satırdan geçirip iyice ufalanana kadar kıyın ve yoğurma kabına alın.

Üzerine biber, soğan, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.

Daha sonra kıymalı harcınızı orta büyüklükteki bir tepsiye yarım santim kalınlığında olacak şekilde yayın.

Tepsinin kenarında da dörde bölünmüş soğan ve domatesleri yerleştirin.

Üzerinde de sivri biber veya kapya biber ekleyin.

Ardından kebabınızı 8 parçaya kesin.

Daha sonra havuç dilimi şeklinde 8 parçaya bölün.

Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Arzuya göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimleyerek dizebilir,

Üzerine kıyma yayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

False