GeriTavuk Yemeği Tarifleri Mantarlı tavuk şiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı tavuk şiş tarifi

Mantarlı tavuk şiş tarifi

Yaz aylarında yapabileceğiniz lezzetli ve bir o kadar iştah açıcı tavuğun tarifi sizlerle...

  • Izgarada
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 6 adet ufak domates
  • 4 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 bardak ıspanak
  • 1 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığının ucuyla hardal
  • 1 tutam tuz

Mantarlı tavuk şiş tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etlerini yıkayıp, küp küp doğrayın. Domatesleri ve mantarları yıkayın. Mantarları ikiye bölün. Biberleri doğrayın.

Çöp şişlere sırayla domates, tavuk, yeşil biber ve mantarları dizin. Tuzunu ve karabiberini atıp, ızgarada pişirin. Yıkanmış ve kıyılmış ıspanakları suya atıp, çıkarın. Mısırla karıştırın.

Limon suyu, hardal ve tuzla yaptığınız sosu üzerine dökün. Servis tabağına ıspanakları koyun. Üzerine de tavuk şişi yerleştirin.