GeriKek Tarifleri Limonlu kek tarifi (Soslu)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu kek tarifi (Soslu)

Limonlu kek tarifi (Soslu)

Beş çaylarımızın klasiklerinden limonlu kek, farklı versiyonlarıyla sık sık menülerimizde yer alıyor. Limonlu kekin en önemli özelliği ise puf puf ağızda dağılan, sünger gibi bir kıvamının olmasıdır. Bu kez sizlere soslu limonlu kek tarifi paylaşacağız. Peki, puf puf limonlu kek nasıl yapılır? İşte, limonlu kek tarifi ve yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı süt

Limonlu kek tarifi (Soslu) Nasıl yapılır?

Öncelikle fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın ve kek kalıbını tereyapı ile yağlayıp un serpiştirin.

Unun fazlasını döküp kek hamurunu hazırlamaya başlayın.

yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.

Sıvı yağ, süt, limon suyu ve rendesini ekleyip karıştırın.

Diğer yandan kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.

Eleyerek sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin.

Kek hamurunu kalıba dökün ve 45 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Fırından çıkarıp 15 dakika kadar dinlendirin ve kalıptan çıkarın.

Sosu için; Pudra şekerine limon suyu ve sütü ekleyip mikserle çırpın.

Kıvamı katıysa limon suyu, cıvıksa pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.

Sos kıvamına geldiğinde soğuyan kekin üzerine dökün ve servis edin.

Afiyet olsun...