Lezzet Şöleni Yaşamaya Ne Dersiniz? Deniz Tarağı Yapmanın Püf Noktaları
Oldukça pratik ve lezzetli…
Kabuklu bir deniz ürünü olan deniz tarağı hem lezzeti, hem iştah kabartan görüntüsü ile sevilen deniz ürünleri arasında yer alıyor. Yelpaze şeklinde kabukları olan deniz tarağı sadece lezzeti ile değil, aynı zamanda besin değerinin oldukça yüksek olması ile de ön plana çıkıyor.
Temizleme ve pişirme kısmı göz korkutsa da, aslında oldukça basit olduğunu ve kısa sürede evde kendi deniz tarağınızı pişirebileceğinizi söyleyebiliriz.
Öncelikle temizlik konusunda dikkat etmeniz gereken püf noktalardan bahsedelim. Deniz taraklarınızı bol su ile iyice yıkayın. İç kısmına dikkat etmeniz bu noktada oldukça önemli. Kabuklarda yosun kalıntıları varsa bunları temizlemek için bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Nazikçe bastırıp ovalayın.
Kabuklarını, istiridyeler için özel bıçaklar yardımıyla açın. İç kısımları çıkarın ve bunları de bol su ile yıkadıktan sonra zeytinyağı, tuz ve kekik ile marine edin.
Pişirme kısmında ister haşlama yöntemi kullanabilir isterseniz tavada biraz çevirerek mühürleme yaparak pişirebilirsiniz.
Temizlediğiniz kabukları bir tabağa güzelce dizin ve pişen tarakları kabuklar üzerine yerleştirerek sunuma hazır hale getirin.