Levrek ceviche nasıl yapılır? Farklı lezzetler denemek isteyen için levrek ceviche tarifi ve malzemeleri
Ceviche, Peru mutfağına özgü bir lezzet. Taze çiğ balıktan hazırlanan ceviche soğuk olarak servis edilir. İçerisinde limon, acı biber ve soğan da kullanılan bu tarif levreğin yanı sıra somonla da yapılabilir. Peki levrek ceviche nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için levrek ceviche tarifi ve malzemeleri...
Ceviche, Peru Ekvador ve Şili gibi ülkelerin mutfağında tipik olarak taze narenciye suları, en yaygın olarak limon veya limonda kürlenmiş taze çiğ balıktan yapılan bir Güney Amerika yemeği.
Limon ile aside edilerek pişirilen levrek ceviche, hem limon hem de lime suyu kullanılmalı. Balık eti, limon suyu ve zeytinyağı ile pişince tuzlu suda durulanmalı. Sofranızda bir lezzete yer vermek isterseniz, levrek ceviche tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
LEVREK CEVİCHE TARİFİ
MALZEMELER
2 adet levrek
5 adet frenk soğanı
1 adet kırmızı soğan
1 adet limon suyu
1 adet şili biber
Yarım kapya biber
1 lime suyu
Yarım kırmızı biber
1 adet mango
1 adet avokado
Bir tutam kişniş
Sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Yarım limonun suyu
Tuz
Fileto olarak alınan levrekleri küçük şekilde doğrayın.
Limon, lime suyu ve levrekleri bir kapta marine edin ve 1 saat kadar dinlendirin.
Daha sonra limon suyunu süzün.
Biber, soğan, avokado ve mangoyu küp şeklinde doğrayın.
Kişniş ve frenk soğanını da ince ince kıyın.
Sosu için zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.
Bütün malzemeleri karıştırın.
Üzerin levrek ve zeytinyağlı sosu da ilave edip harmanlayın.
Afiyet olsun...