GeriMutfak Tüyoları Kuymak nasıl yapılır? İşte kuymak malzemeleri ve tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuymak nasıl yapılır? İşte kuymak malzemeleri ve tarifi

Kuymak nasıl yapılır? İşte kuymak malzemeleri ve tarifi

Kuymak nasıl yapılır sorusunun yanıtı, sofralarına Karadeniz esintisi yaşatmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Karadeniz illerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kuymağın tarifi merak ediliyor. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte kuymak malzemeleri ve tarifi.

Samsun'dan Artvin'e, Ordu’dan Giresun’a, Gümüşhane’den Trabzon’dan Rize’ye Karadeniz illerinin vazgeçilmezi kuymağın malzemeleri ve yapılış şekli değişiklik gösteriyor. Genellikle tereyağı ile yapılsa da bazı bölgelerde kaymak kullanılabiliyor.

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
80 gram Trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)

KUYMAK TARİFİ

İki kişilik kuymak için öncelikle 2 kaşık tereyağını tavamıza koyarak yakmadan erimesini ve hafif köpürmesini bekliyoruz. Daha sonra yaklaşık 3 kaşık mısır ununu tereyağına ekleyip kavrulmasını sağlıyoruz. Mısır unu tereyağı ile kavrulurken yaklaşık 2 bardak suyu ve tuzu ekledikten sonra da orta ateşte kaynamasını bekliyoruz. Tereyağının kavrulan mısır ununun üzerine çıktığını gördüğümüzde telli peyniri de ekleyerek hafifçe karıştırıp sünmesini sağlıyoruz.

False