Fotoğraflar: Alamy
Yeni şeyler denemek istediğiniz kahvaltılar için farklı menemen tarifleri
Kahvaltıların aranan lezzeti, mutfakların kurtarıcı yemeği menemen, son dönemlerde tartışmalara konu oldu. Soğanlı-soğansız tartışmasında tarafınız nedir bilemiyoruz ama farklı lezzetlere açıksanız eğer, ıspanaklıdan mantarlıya çeşit çeşit menemen tarifini sizin için derledik.
Fesleğen ya da reyhan, mutfağımızın en değerli fakat kıymeti en bilinmeyen baharatlarından. Birçok yemeğe çok yakışan fesleğeni biz bu kez kahvaltıların vazgeçilmezi menemene dahil etmeyi denedik, sonuç gerçekten mükemmel oldu. Beyaz peynir desteğiyle de lezzetine lezzet kattığımız menemen hafta sonu kahvaltınıza çok yakışacak.
Mantar özellikle et yemeyenlerin sofrasında önemli yer tutan protein deposu bir sebze. Özellikle omlete çok yakışan mantarı, biz menemene transfer etmeye karar verdik, bizce çok da iyi yaptık. Tarifi denediğinizde siz de bize hak vereceksiniz...
İtiraf ediyoruz, kahvaltı denince çeşit çeşit peynirlerin hayalini kuruyoruz. Bu kez bu hayali menemene taşıdık ve içinde lor, otlu peynir ve kaşar bulunan, üç peynirli bir menemen hazırladık. Tam ekmek banmalık oldu, of ki ne of...
Menemen genellikle ekmeği bana bana yiyince tadı çıkan bir lezzet. Biz bu muhteşem ikiliye başka bir gözle bakalım dedik ve menemeni ekmeğin içine hapsetmeye karar verdik. Bu kadar basit bir değişikliğin nasıl bir fark yarattığını görünce şaşıracaksınız.