GeriHamur İşi Tarifleri Kutab (qutab) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kutab (qutab) tarifi

Kutab (qutab) tarifi

Qutab veya kutab, Azerbaycan mutfağına özgü bir lezzet. Gözleme olarak da bilinen qutab, et veya pırasa, ıspanak gibi malzemelerle de hazırlanabilir. Sacda pişirildikten sonra da üzeri tereyağı ile yağlanır. Bu nefis tarif çay saatlerinize renk katacak. Peki kutab nasıl yapılır, malzemeleri nasıl yapılır? Denemek isteyenler için kutab tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • Su
  • Tuz

İç harcı için:

  • 2 demet ıspanak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 adet nar
  • 250 gram balkabağı
  • 200 gram tereyağı

Kutab (qutab) tarifi Nasıl yapılır?

Un ve tuzu bir kaba alın. Üzerine su ekleyip yoğurun. Ardından hamuru dinlenmeye bırakın.

İç harcı için de yeşillikleri iri iri doğrayın.

Narı tanelerine ayırın ve ve balkabağını rendeleyin.

Hamuru dilediğiniz büyüklükte açın.

Üzerine doğradığınız yeşilliklerin ve nar tanelerinin bir kısmını tuzu serpin.

Ağzını iyice kapatıp yağsız tavada veya sacda pişirin.

Piştikten sonra yağdan bir parça alın ve gözlemenizin üzerini ve içini yağlayın.

Rendelediğiniz balkabaklarını da aynı şekilde yeşillikler gibi hamurun üzerine serpin.

Yine nar ve tuz ilave edip aynı şekilde pişirin.

Afiyet olsun...