GeriKahvaltılık Tarifleri Kuru meyveli granola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru meyveli granola tarifi

Kuru meyveli granola tarifi

İlkbahar gelince bir anda aklımıza kışın büyüyen göbekler ve dolayısıyla diyetler düşüyor. Diyet yapanların özellikle kahvaltılarında çok sık yer verdiği lezzetlerden biri olan yulafın granola hali de zevkle tüketiliyor. Peki granolanızı evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte kurutulmuş meyvelerle lezzeti katlanan ev yapımı bir granola tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf
  • Yarım su bardağı kabak çekirdeği
  • Yarım su bardağı kuru kayısı
  • Yarım su bardağı kuru incir
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Kuru meyveli granola tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.

Bir fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayıp malzemeyi tepsiye yayın.

Her tarafının eşit kalınlıkta olması için üzerini düzeltin.

Fırını 160 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Yarım saat pişirdiğiniz granolalarınızı soğuyunca yiyebilirsiniz.

Özellikle yoğurtla çok lezzetli bir ikili oluşturacaktır.