Kurban eti ne zaman buzdolabına konur?
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklar da başladı. Bu sürek kurban etinin muhafaza edilişi de araştırılan konulardan biri. Peki Kurban eti ne zaman buzdolabına konur? İşte konuyla ilgili bazı bilgiler...
Kurban kesimi sonrası, etin muhafaza ediliş koşulları da pek kişi tarafından merak ediliyor. Uzmanlar kırmızı etin sindiriminin zor olduğu için kesimden hemen sonra tüketilmemesini ve bunun yerine dinlendirilmesini öneriyor. Peki kurban eti ne zaman buzdolabına konur? İşte merak edilenler...
Kırmızı et sindirimi en zor olan yiyecektir. Kesimden sonra birkaç saat içerisinde et yemek hazımsızlık, şişkinlik başta olmak üzere mide problemlerine neden olur. Bu yüzden kurban eti kesildiği gün pişirmek yerine buzdolabında bir gün dinlendirilmeli.
Yeni kesilen kurbanın etini uzun süre poşette tutmak bozulmaya neden olabilir. Bu nedenle kurban etini uzun süre poşette tutulmamalı ve en kısa sürede poşetten çıkarılarak serin bir yerde soğuması sağlanmalı.
Et dinledirildikten sonra tüketim şekline uygun porsiyonlara ayrılarak derin dondurucuya alınabilir.