Koruk suyu nasıl yapılır, nasıl saklanır? Koruk suyu tarifi ve malzemeleri
Olgunlaşmamış üzümlerden yapılan koruk suyu, doğal bir su olup, üzümlerin ezilmesiyle beraber ortaya çıkmaktadır. Oldukça şifalı olduğu bilinen koruk suyu evde yapılışı merak edilen organik tarifler arasında yer alıyor. Peki, koruk suyu nasıl yapılır, nasıl tüketilir? İşte, evde koruk suyu yapılışı, tarifi ve malzemeleri...
Koruk meyvesi; halk dilinde ham üzümlere verilen isimdir. Olgunlaşmamış olan koruk üzümleri ezilip, suyu çıkarılır. Çıkarılan asidik meyvenin suyu; ekşi tadıyla alternatif bir lezzet sunmaktadır. Tam anlamıyla doğan koruk suyu; ham şekilde şişelenip saklanır. Peki koruk suyu nedir, nasıl yapılır ve saklanır? Koruk suyu tarifi ve yapımı hakkında tüm detaylar...
Koruk Suyu Malzemeleri
Koruk suyu tariflerinin birden fazla olduğunu belirtmek mümkündür. Koruk suyu tariflerinden birisi aşağıdaki gibi olacaktır. Koruk suyu tarifi adına gerekli malzemeler;
- 1 su bardağı su,
- 2 adet salkım koruk,
- 2 tane kuru soğan,
- Tuz.
Asmadan koparılmış olan taze koruklar iyice yıkanmalıdır.
Daha sonra mutfak robotu veya katı meyve sıkacağı ile meyveler iyice sıkılmalıdır.
Ezilmiş olan koruklara bir su bardağı su ilavesi yapılır.
Koruklar, el yardımıyla sıkılarak tülbentten geçirip süzülmelidir.
Daha sonra tuz eklenmelidir.
Soğanlar ince bir şekilde doğranarak, koruk suyuna eklenmelidir. Bu şekilde koruk suyu hazırlanmış olacaktır.
Koruk Suyu Nasıl Saklanır?
Hazırlanmış olan koruk sularının saklanması mümkündür. Bununla beraber koruk sularının saklanması için cam şişe kullanmak gerekmektedir. Hazırlanan koruk suları; cam şişeler içerisine alınarak, mutlaka olarak buzdolabı içerisinde saklanmalıdır. Koruk suları bu şekilde; buzdolabı içerisinde altı aya dek saklanabilir. Koruk suları yalnızca salataların içerisinde kullanılacaksa, tarifin içerisine zeytinyağı ve tuz ilavesi yapılarak saklama yapılabilir.