Kısır tarifi
Kısır tartışmasız Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında. Özellikle çay saati menülerinde mutlaka yer alan kısır yapılışının kolay olmasıyla da çok popüler. Daha önce hiç kısır yapmadıysanız ya da yaptıysanız fakat farklı bir şey arıyorsanız doğru yere geldiniz. Çünkü bu kısır tarifi nefis!
Yapımı için malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 su bardağı kadar ince bulgur
- 1 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Limon
- Turşu
- Pul biber
- Nane
- Kekik
- Marul
- Karabiber
- Tuz
Kısır tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları ve sarımsakları ufak ufak doğrayın. Tavada biraz zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve sarımsakları kavurun. Soğanlar yumuşamaya başladığında domates salçasını ve biber salçasını ilave edin ve karıştırın. 2,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Sosu kaynatın.
Bulgurları bir kaba koyun. Kaynayan sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatın ve 20-25 dakika bekleyin.
Yeşil soğanları, maydanozları, nane yapraklarını, sivri biberi ve turşuları küçük küçük doğrayın. Domatesleri dörde bölün, içindeki çekirdekli kısmı çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
Bulgurları geniş bir tabağa dökün. Doğradığınız yeşillikleri ilave edin. Domatesleri ekleyin. Tuz kuru nane kekik ve pul biber serpin. Limon suyu ve zeytinyağını ilave edin. Alttan üste doğru iyice karıştırın.