Kış sofralarına lezzet katıyor... Acur turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Acur turşusu tarifi ve yapımı
Çeşit çeşit turşular, kış sofralarına lezzet ve renk katıyor. Acur turşusu da bunlardan biri. Kabakgiller familyasından olan acur, içerisinde bol miktarda su barındırır. Yazın taze malzemeden kıtır kıtır acur turşusu yapabilirsiniz. Peki ccur turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte acur turşusu tarifi...
Yazın tazecik, lezzetli malzemelerle yapılan turşuların tadına da kesinlikle doyum olmuyor. Acurla da kıvamını kaybetmeyen, nefis turşular yapabilirsiniz. Denemek isterseniz, acur turşusu yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
2 kilogram ince acur
1 litre sirke
2 baş sarımsak
1 çay kaşığı limon tuzu
Taze fesleğen
1 avuç kuru nohut
Su
3 yemek kaşığı kaya tuzu
Bu malzemeler 3 kilogramlık kavanoz içindir.
Sarımsakları soyun.
Acurları iyice yıkayıp bir kürdan yardımıyla birkaç yerlerini delin.
Acurları kavanoza yerleştirin.
Sarımsakları ve nohutları da acurların aralarında kalan boşluklara yerleştirin.
Fesleğen dalını en üste yerleştirin.
Sirke, limon tuzu ve tuzu karıştırıp kavanoza doldurun.
Kalan boşluğu da kireçsiz içme suyuyla doldurun.
Kavanozu biraz çalkalayın.
Ağzını sıkıca kapattığınız kavanozu güneş almayan kuru bir yerde 3 hafta kadar bekletin.
Afiyet olsun...