GeriMutfak Tüyoları Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte pratik Kıbrıs tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte pratik Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte pratik Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı, adını aldığı Kıbrıs’tan sonra Türkiye çapında nam saldı. Cevizle lezzetlenen kekin üzeri önce krema ardından Hindistan ceviziyle kaplanıyor. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte pratik Kıbrıs tatlısı tarifi

KIBRIS TATLISI

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Bir paket kabartma tozu

Kreması için

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti için

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı:

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.

Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.

Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.

False