GeriKek Tarifleri Kayısılı sünger kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısılı sünger kek tarifi

Kayısılı sünger kek tarifi
Lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak bir tarif!

Lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak bir tarif!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram toz şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram kek unu
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram yoğurt
  • 50 gram toz şeker
  • 12 adet kuru kayısı
  • 10-15 adet tuzsuz ve kabuksuz badem
  • 3-4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
  • 3-4 çorba kaşığı file badem

Kayısılı sünger kek tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 170 dereceye ısıtın. 23 santimetrelik kek kalıbını erimiş tereyağı ile yağlayın. Kalıbın tabanına göre yuvarlak bir yağlı kağıt kesin ve yağlayın.

Şeker ve tereyağını hafifleyip köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Unun 1/3'ünü bu karışıma katın ve çırpın. Sonra yoğurdun 1/3'ünü ekleyin. Un ve yoğurdu bitene kadar bu şekilde yağlı karışıma ekleyin.

Kek hamurunu kalıba dökün. Islatılıp şişirilmiş, kağıt havlu ile suyu alınan kayısıları kesik kısımları alt tarafa gelmek üzere hamurun üzerine yerleştirin, aralarına tuzsuz bademleri serpin. Üzerine toz şeker gezdirin. Fırının orta kısmında 50 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirin, kenarlarından bıçakla gevşetin.

Geniş bir tabağa çıkarın, kayısılı kısmı alta geldiği için tekrar servis edilecek tabağa alt kısmı üst olacak şekilde yerleştirin, yani kayısılı kısımlar üste gelsin. Üzerine kayısı marmeladı sürüp tüm yüzeyi bol file bademle kaplayın.