GeriEt Yemeği Tarifleri Kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavurma tarifi

Kavurma tarifi

Kavurma, etin en güzel hallerinden biri. Pişirmesi oldukça kolay ama tadı da bir o kadar lezzetli olan kavurma ile sofranızda harikalar yaratın. İsterseniz pilav ve ayran eşliğinde de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana veya kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Etin sinirlerini temizleyerek kuşbaşı doğrayın.

Tavayı ocağa alıp sıvı yağ koyun.

Etleri ekleyip suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğanı ekleyin.

Etler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat ara ara karıştırarak pişirin.

Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ekleyin.

Afiyet olsun...