Katlı pasta tarifi
Doğumgünleri ve özel davetlerin olmazsa olması katlı pasta ev yapımı tarifi ile mutfaklarınıza geliyor. Sağlıklı, kolay malzemeleli 3 katlı pasta nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte dilediğiniz meyve ile süsleyebileceğiniz katlı pasta tarifi detayları...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 3 Türk kahvesi fincanı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 kahve fincanı un
- Dilediğiniz meyve (Vişne, çilek, muz, şeftali vb.)
Kreması için:
- 200 mililitre krema
- 200 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağına yakın şekerli kahveli su
Katlı pasta tarifi Nasıl yapılır?
Karıştırma kabına yumurtaları alın ve köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyin ve boza kıvamı alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Süt ve kakaoyu ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin ve çırpmaya devam edin. Harcı yağlanmış iki tane kalıba döküp 180 derecede pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kekleri enine ikiye bölün. Toplamda isteğe göre üç dört tane pandispanya elde edin.
Kremayı hazırlamak için bir tencereye kremayı alın ve yanlardan hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp parçalara ayırarak çikolatayı ekleyip, çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak iyice soğumaya bırakın.
Servis tabağına birinci keki alın ve kahveli su ile ıslatın. Üzerine kremadan bir parça sürün.
Meyve kullanmak isterseniz bu aşamada dilimlenmiş meyveleri sıralayabilirsiniz. Meyvelerin üzerine biraz kremadan sürün.
Üzerine ikinci katı koyun ve yine kahveli su ile ıslatın. Yeteri kadar krema sürün, meyveleri sıralayın.
Üçüncü katı yerleştirin, kahveli su ile ıslatın ve kalan kremayı sürün.
Dilerseniz kalan kremayı dış kısmı kaplamak için kullanabilirsiniz.
Üzerini çilek ve çikolata sosu ile süsleyin ve buz dolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet olsun...