GeriMutfak Tüyoları Karpatka nasıl yapılır, nereye ait? Görünümü ve tadı ayrı güzel karpatka tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpatka nasıl yapılır, nereye ait? Görünümü ve tadı ayrı güzel karpatka tarifi ve malzemeleri

Karpatka nasıl yapılır, nereye ait? Görünümü ve tadı ayrı güzel karpatka tarifi ve malzemeleri

Karpatka, Polonya mutfağından dünyaya yayılan nefis bir tatlı. Evde temel malzemeler hazırlayabileceğiniz bu tarif, tadı ve yumuşacık dokusuyla hayran bırakacak. Peki karpatka tatlısı nasıl yapılır, malzemeler neler? İşte karpatka tarifi...

Karpatka, görünümü kadar tadıyla da oldukça beğeneceğiniz bir tatlı. Çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden biri haline gelecek karpatkayı, dilerseniz meyve parçalarıyla da hazırlayabilirsiniz.

KARPATKA TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı un
1 su bardağı su
125 gram tereyağı
5 adet yumurta
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu

KREMASI İÇİN:

2 adet yumurta sarısı
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
100 gram tereyağı
1 paket vanilya

KARPATKA NASIL YAPILIR?

Hamuru için su, tuz ve tereyağını küçük bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.

Daha sonra nu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Hamur istenen kıvama gelince ılınması için bekletin.

Hamurunuz ılınınca kabartma tozu ve yumurtaları teker teker ekleyi güzelce karıştırın.

Ardından hamurunuzun ikiye bölün ve yağlı kağıt olan kelepçeli bir kalıba alarak yayın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra fırında çıkarıp oda sıcaklığında soğuması için bekletin.

Kreması için de tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye alın.

Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin ve ılıması için bir kenara alın.
Kremanız soğumaya yakın tereyağını da ilave edip pürüzsüz hale gelecek şekilde çırpın.

Yuvarlak kalıbın tabanına pişen hamurun ilk parçasını yerleştirin.

Üzerinde hazırladığınız kremayı yayın.

Diğer hamurla da üzerine kapatın ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Daha sonra kalıptan çıkarın.

Servis ederken üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

False