Karnıyarık tarifi
Karnıyarık, mutfağımızın nefis lezzetlerinden biri. Patlıcan ve kıymalı harcın bir araya geldiği bu tarifin yanınaa mis gibi kokusuyla tereyağlı pilav ve cacık ekleyerek harika bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz. Peki karnıyarık nasıl yapılır? Karnıyarık tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 250 gram yağsız kıyma
- 1 kilogram patlıcan
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
Karnıyarık tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları yıkayı kuruladıktan sonra alacalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Yemeklik doğradığınız soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Ardından, yeşil biberi de ilave edip kavurmaya devam edin.
Kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Ara ara karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; sarımsak, domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave edin.
Sonrasında küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu da ekledikten sonra son kez karıştırarak ocaktan alın.
Suda bekletip acısını aldığınız patlıcanları yağda kızartın.
Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Patlıcanların arasını açarak iç harcını ekleyin.
Salçayı suyla açıp tepsiye dökün.
200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
Karnıyarık yemeğinizi dilerseniz tereyağlı pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…