GeriMeze Tarifleri Karidesli deniz börülcesi salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karidesli deniz börülcesi salatası tarifi

Karidesli deniz börülcesi salatası tarifi

Deniz börülcesi özellikle Ege'de balık ve meze sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Karidesi söylemeye zaten gerek yok. Sizin için bu iki lezzeti tek tabakta bir araya getiren nefis bir tarifimiz var. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül hazırladı. Çok da pratik olan bu tarifi mutlaka siz de denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Karides sote için:

  • 200 gram ayıklanmış karides
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek çay kaşığı toz kişniş

Deniz börülcesi salatası için:

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 8 adet cherry domates
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çeyrek çay kaşığı tuz

Karidesli deniz börülcesi salatası tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsağı rendeleyin.

Toz kişniş, taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.

Bu harçta karidesleri marine edin ve şişe dizin.

Kök kısımlarını temizlediğiniz börülceleri tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın.

Haşlanan börülceleri buzlu suda bekleterek soğutun.

Kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın.

Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.

Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, üzüm sirkesi, nar ekşisi, pul biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra haşlanmış deniz börülcesiyle harmanlayın.

Cherry domates dilimleri ve kırmızı soğan halkalarını ve üzerine çörek otunu da ilave edin.

Karidesleri hafif yağlanmış tavada önlü arkalı maksimum 5 dakika pişirin.

Deniz börülcesi salatasına ilave edin. Afiyet olsun...