Karamel tarifi
Karamel, her türlü tatlıya yakışıyor. Bu nefis sosu hazır almak yerine evde kolayca yapabilirsiniz. Şeker, tereyağı ve kremayı kullanarak tam kıvamında bir karamel sos elde edebilirsiniz. Ancak yanmaması ve yapışmaması için püf noktalarına dikkat etmekte fayda var. Karamel sos tariflere doğru zamanda eklemek ve doğru şekilde hazırlanmalı. Kadife kıvamında bir karamel sos yapmak isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 75 gram tereyağı
- Yarım su bardağı su
- 125 ml sıvı krema
- 4 damla limon suyu
Karamel tarifi Nasıl yapılır?
Su, limon suyu ve şekeri sos tenceresine alın ve altını açın.
Şekeriniz sütlü kahve rengini alınca içine tereyağını ekleyin ve tahta bir kaşıkla yağı karıştırarak eritin.
Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamele en son kremanızı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp ısıya dayanıklı cam bir kavanoza boşaltın.
Oda sıcaklığına gelen karamelinizi 10-15 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Ancak karamel donunca sertleşir bu nedenle kullanacağınız zaman benmari usulü eritmeniz gerekir.
Afiyet olsun...