Kahvenizin Yanına Eşlik Edecek Bir Lezzet: Biscotti
Bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz
Bir çeşit İtalyan kurabiyesi olan Biscotti çay saatlerine keyif katan bir lezzet.
Bir biscotti yapmanın püf noktası onu iki kere pişirmekten geçiyor. Bu sayede daha gevrek bir formda olarak diğer kurabiyelerden ayrışıyor. Üstelik biscotti’nin birbirinden farklı pek çok çeşitte yapılması da onu sevilen lezzetler arasında öne çıkarıyor. İster kuru meyveli isterseniz de sevdiğiniz kuru yemişleri ekleyerek kendi biscotti’nizi hazırlayabilirsiniz.
Hazırlaması oldukça pratik olan biscotti klasik bir kurabiye hamuru ile hazırlanıyor. Fırına atmadan önce bir somun ekmek gibi şekillendirerek 180 derece fırında 35 dakika pişirmeniz önemli. Son adım olarak biscotti piştikten sonra onu ince dilimler halinde kesin ve bu dilimleri yatay şekilde tekrar fırın tepsisine dizerek kuruyup kızarana kadar pişirin.