GeriMutfak Tüyoları Kadayıf böreği nasıl yapılır? Tavada kadayıf böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadayıf böreği nasıl yapılır? Tavada kadayıf böreği tarifi

Kadayıf böreği nasıl yapılır? Tavada kadayıf böreği tarifi

Kadayıf böreği, sıradan börek tariflerinden sıkılanların yeni gözdesi olacak. Kadayıf denilince akla şerbetli tatlılar gelse de dışı çıtır çıtır bir o kadar da kolay bir tarif olan tavada kadayıf böreği de ilginizi çekecek. Peki, kadayıf böreği nasıl yapılır? Tavada kadayıf böreği tarifi…

Hamur açmaya vakti olmayan ancak hazır yufkadan yapılan böreklerden sıkılanlar için enfes bir tarifimiz var: Tavada kadayıf böreği. Kadayıf böreği ister lor isterseniz de dil peyniriyle yapabilirsiniz. Peki, kadayıf böreği nasıl yapılır? Tavada kadayıf böreği tarifi...

Kadayıf Börek Malzemeleri

Yarım kg. yaş kadayıf
1/2 kg. süt
2 yumurta
4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
200 gr. kaşar peyniri
150 gr. lor peyniri
2 sivri biber
1 domates
1 çay kaşığı tuz

Kadayıf Börek Nasıl Yapılır?

Domatesi ve sivri biberi ince dilimleyin. Kaşar peynirini dilimleyin veya rendeleyin. Üzerine lor peynirini parçalayarak ekleyin.Yaş kadayıfı geniş bir kaba alarak 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ile elinizle harmanlayın ve tel tel açın.Kadayıfın yarısı fırın tepsisine alarak taban yapın. Hazırladığını iç harçla kadayıfın üzerine döşeyin. Sivri biber ve domatesleri aralarına dağıtın.Kadayıfın kalan yarısıyla üzerini kapatarak elle bastırın.

Süt, tuz ve 2 yumurtayı bir kabın içerisinde çırpın ve kadayıfların üzerine eşit şekilde gezdirilerek dökün. Kalan 2 yemek kaşığı erimiş tereyağını en üstüne gezdirin. Böreği karelere dilimleyerek 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Böreği havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirerek servis yapın.

 

False