GeriEt Yemeği Tarifleri Kaburga dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaburga dolması tarifi

Kaburga dolması tarifi

Kaburga dolması en lezzetli et yemeklerimizden biri olabilir. Özellikle Batman usulü yapıldığında lezzetine doyum olmaz. Yapılışı biraz zahmetli gibi görünse de lezzetiyle her şeyi unutturan kaburga dolması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu kaburga

İç harcı için:

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 500 gram pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 kahve fincanı kavrulmuş badem içi

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tereyağı

Kaburga dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kaburgayı ortadan dikkatle açın.

Tuz ve karabiber karışımıyla ovalayıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Diğer yanda etinizi suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Pirinci ekleyip kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Kapağı kapalı halde pilav gibi pişirip ocaktan alın.

Ardından içine tuz, baharat, badem ve kıyılmış maydanoz ekleyip harmanlayın.

Pilavı kaburganın içine doldurup ağzını iğne iplikle dikin.

Tereyağını tavada eritip salçayı yağda kavurun.

Yoğurdu da ekleyip hazırladığınız sosu kaburganın dışına sürün.

Üzerine tuz ve sıcak su ilave edin ve ocağa alın.

Kaynamaya başladıktan yarım saat sonra altını kısın.

Piştikten sonra büyük servis tabağına alın. Afiyet olsun…