Kabak tarator tarifi (cevizli) || Evde kolay ve pratik kabak tarator nasıl yapılır, malzmeleri neler?
Aslında yaz aylarının ürünü olan kabak tarator, ferah bir meze olması nedeniyle , Ramazan ayında sıklıkla tercih ediliyor. Et yemeklerinin yanına çok yakışan kabak tarator cevizli, havuçlu ve farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay ve pratik kabak tarator nasıl yapılır, malzmeleri neler? İşte kabak tarator tarifi
Kabak Tarator Tarifi Malzemeleri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 adet kabak
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
250 gram süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Kabak Tarator Nasıl Yapılır?
Kabakları güzelce yıkayıp soymadan rendeleyin ve tavaya aktarın.
Üzerine zeytinyağını da ekleyip kabakları sotelemeye başlayın.
4-5 dakika sotelediğiniz kabağı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Dereotunu incecik doğrayıp yoğurda ekleyin.
Son olarak soğuyan kabağı yoğurda ilave edin ve karıştırın.
Servis tabağına aldığınız kabak taratorun üzerine zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun…