Ispanak yemeği tarifi
Demir deposu ıspanak, kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerin başında geliyor. Bu sebzeyi başka birçok tarifin içinde kullanabileceğiniz gibi tek başına bir yemek olarak da tüketebilirsiniz. İşte içindeki pirinciyle daha da doyurucu hale gelen ıspanak yemeğinin yapılışı...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç (bulgur da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Ispanak yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Ispanakları temizleyip doğrayın ve bol sirkeli suda toprağı akana kadar iyice yıkayın.
Soğanı küp küp doğrayın. Yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. Ispanakları da ilave edip iyice kavurun.
Ispanaklar eriyip küçüldüğünde, yarım çay bardağı pirinci 1 su bardağı kaynar su ile birlikte tencereye ekleyin. Üzerine tuzunu ve baharatlarını da ilave edin ve kapağını kapatın.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.