Ispanak borani tarifi
Hatay usulü ıspanak borani tuzlu yoğurt ile yapılıyor. Urfa, Hatay, Antakya ve Anadolu'nun farklı yerlerinde farklı çeşitlerde hazırlanan borani tarifi bu yazımızda ıspanaklı versiyonu ile yer alıcak. Peki, ıspanak borani nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, ıspanak borani tarifi ve yapılışı...
Yapımı için malzemeler
- 2 demet ıspanak
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı ev yoğurdu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Ispanak borani tarifi Nasıl yapılır?
Ispanakları güzelce yıkayıp sirkeli suda bekletin.
Diğer yanda sıvı yağda doğranmış soğanı kavurmaya başlayın.
Ispanakları süzüp kuruttuktan sonra ince ince doğrayın.
Soğanın üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanağı ekleyerek, suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
Suyunu çeken ıspanağa tuzunu da ekleyerek, 5 dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın.
Sosu için; derin bir kaba süzme yoğurt, yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu alarak karıştırın.
Soğuyan ıspanağın üzerine, hazırladığımız yoğurt sosunu ekleyerek özdeşleşmesini sağlayın.
Ispanak boraniyi servis tabağına alın ve üzerine, tereyağında kızdırdığınız toz biberi gezdirerek servis edin.