GeriSebze Yemeği Tarifleri Ispanak borani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanak borani tarifi

Ispanak borani tarifi

Borani ıspanakla yapabileceğiniz en lezzetli yemeklerin başında geliyor. Sadece Türk mutfağında değil İran mutfağında da önemli bir yeri olan ıspanak boraninin tarifini denemek isteyenler için aşağı bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ince doğranmış ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Ispanak borani tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları (pazı veya pancar da olur) yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince ince kıyın.

Bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz serpin.

Su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzün.

Soğuyunca elinizle sıkarak portakal büyüklüğünde toplar yapın.

Bir tavaya yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın.

Soğanlar sararınca ıspanakları ekleyin.

Bir başka kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.

5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını söndürüp, servis tabağına alın.

Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin.

Öte yandan ufak bir tavada yağı eritip, kırmızı pul biberle 1-2 dakika pişirin.

Yoğurtlu ıspanak yemeğinin üzerine sıcak yağı gezdirip, servis yapın.