İçli köfte tarifi
İçli köfte hem ülkemizin birçok şehrinde hem de Ortadoğu’da mutfaklarda yer alan benzersiz bir tat. Bu seferki tarifimiz Osmaniye usulü bir içli köfte. Şekli biraz daha ince uzun olan Osmaniye usulü içli köftenin malzemeleri ve yapılış aşamaları ise bildiğinizden çok farklı değil. Sizin için bu enfes köftenin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda tek tek sıraladık. Tek yapmanız gereken mutfağa girip kolları sıvamak. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/3 demet maydanoz
- 100 gram ceviz
Dış kaplaması için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 100 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı un
İçli köfte tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları incecik kıyın.
Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Bu esnada maydanozları ince ince kıyın, cevizleri irice dövün.
Ocaktan aldığınız kıymaya salça, maydanoz ve cevizi ilave edip karıştırın.
İç harcı bir kenara alıp dış kaplamayı hazırlayın.
Ellerinizi ıslatıp bulgur ve kıymayı yoğurmaya başlayın.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip macun kıvamında bir malzeme elde edene kadar yoğurun.
Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp baş parmağınız yardımıyla ortasını oyun.
Bu oyuğa kıymalı harçtan doldurup açık kalan ucu parmak uçlarınız yardımıyla kızartın.
Köftelerinizi isterseniz tuzlu suda haşlayabilir, isterseniz bol yağda kızartabilirsiniz. Köfteleri dondurup daha sona tüketmek için de saklayabilirsiniz. Afiyet olsun…