GeriMutfak Tüyoları HINGAL MANTI TARİFİ: Hıngal mantı nasıl yapılır, nereye ait?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

HINGAL MANTI TARİFİ: Hıngal mantı nasıl yapılır, nereye ait?

HINGAL MANTI TARİFİ: Hıngal mantı nasıl yapılır, nereye ait?

Mantı çeşitieri arasında gözde lezzetler arasında yer alan hıngal mantı iç malzemeleriyle de kişinin istediğine göre değişebiliyor. Hıngal genellikle etli ve patatesli yapılılır ve porsiyonlar oldukça büyüktür. Peki, Hıngal mantı nasıl yapılır, nereye ait? İşte, geleneksel hıngal mantı tarifi ve malzemeleri...

Sizlerle birçok yörede adı farklı olan, asıl Özbek mutfağına ait hıngal mantıyı sizinle paylaşacağız. Hıngal genellikle etli ve patatesli yapılılır. Aşağıda sizlere kıymalı hıngal tarifi detaylarını hazırladık. Ancak dilerseniz iç malzemesini dilediğiniz ürünle hazırlayabilirsiniz. İşte, hıngal tarifi ve evde kolay yapılışı...

HINGAL MANTI MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 adet yumurta

2 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un

İç harcı için:

1 adet kuru soğan

300 gram kıyma

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı yoğurt

HINGAL MANTI NASIL YAPILIR?

İç harç için kuru soğanı küçükçe doğrayın.

Kıyma, kuru soğan, tuz ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.

Ardından unu derin bir karıştırma kabına alın.

Orta kısmını havuz gibi açıp yumurtayı ve tuzu ekleyin.

Ilık suyu azar azar ilave edip, toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız sert yapılı hamuru dört eşit bezeye ayırın. Unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.

Bardak ağzı yardımıyla şekil verin.

Hamur bezeleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Hamurların orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun.

Kenar kısımlarını içe doğru alıp sağlı sollu birbiri üzerine bindirerek uzunlamasına kapatın.

Hazırladığınız mantıları derin bir tencere içinde kaynattığınız suya atın.

Yumuşayıp kaynar su yüzeyine çıkana kadar haşlayın.

Haşlanmış mantıları bir süzgeç yardımıyla servis tabağına alın.

Üzerine tereyağı, sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

False