Son Güncelleme:
Havuç tarator tarifi
Havuçtan güzel ne var? Çorbadan tatlıya her yemeğe yakışan havucun mezesi de ayrı bir lezzetli oluyor. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu, sizin için muhteşem bir havuç tarator tarifi hazırladı. Kavrulmuş cevizin lezzet kattığı bu muhteşem havuç taratoru herkes tatmalı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 5 adet havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı tahin
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
- Arzuya göre 1-2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Havuç tarator tarifi Nasıl yapılır?
Kabuğunu soyduğunuz havuçları rendeleyin.
Zeytinyağını tavaya alın rendelediğiniz havucu ekleyip soteleyin.
Tavayı ocaktan alıp havucu ılınmasını bekleyin.
Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, ceviz ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp havuca ekleyin ve güzelce karıştırın.
Mezeyi servis tabağına alın.
Üzerine iri parça halinde doğranmış cevizi toz kırmızı biberle birlikte zeytinyağında kavurup dökün. Afiyet olsun...