Hardallı barbekü sosu nasıl yapılır?
Yemeklerinizin lezzetini bambaşka ufuklara taşıyacak farklı soslar denemek güzel olmaz mıydı? İşte hemen her öğünde keyifle kullanacağınız pratik bir sos tarifi...
Baharatlı, tatlı ve ekşi aromalara sahip hardallı barbekü sosu, özellikle beyaz etlerde lezzeti çok farklı bir boyuta taşıyabilir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu sosun pratik tarifi!
Malzemeler: 1 su bardağı ketçap, 1/4 su bardağı hardal, 1/4 su bardağı bal, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu, 1 yemek kaşığı soya sosu, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1/2 çay kaşığı toz acı biber , tuz ve karabiber.
Derin bir kasede, ketçap, hardal, bal, elma sirkesi, Worcestershire sosu ve soya sosunu iyice karıştırın. Ezilmiş sarımsak ve isteğe bağlı olarak toz acı biberi ekleyin. Karışıma tuz ve karabiberi de damak tadınıza uygun miktarlarda katmayı unutmayın.
Sosu iyice karıştırarak tüm lezzetlerin birbirine iyice geçmesini sağlayın. İşte sosunuz hazır! Barbekü sosunuzu hemen kullanabilirsiniz, ancak daha yoğun bir lezzet için bir süre buzdolabında dinlendirmek de iyi sonuç verebilir. Hardallı barbekü sosu, et, tavuk veya sebzeleri marine etmek veya pişirdikten sonra üzerine dökmek için harika bir seçenektir. Afiyet olsun!