GeriKek Tarifleri Gülüt tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gülüt tarifi

Gülüt tarifi

Sivas mutfağının sevilen lezzetlerinden gülüt kek, bildiğiniz keklerden çok farklı. Mısır unuyla hazırlanan bu kek diğer yediklerinizi unutturacak cinsten. Ağızda dağılan nefis kıvamıyla farklı bir tarif denemek isteyenler için oldukça nefis bir seçenek. Favorilerinizden biri haline gelecek olan gülütü denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun ve kolay gelsin...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı beyaz un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Gülüt tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kasede şeker ve yumurtayı güzelce çırpın.

Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Kek karışımını bir tepsiye dökün.

Üzerine haşhaş ve ceviz serpip fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...