Gül tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tam kıvamında gül tatlısı tarifi, yapımı ve püf noktaları
Gül tatlısı, en beğenilen şerbetli tatlılardan biri. Bayram, düğün gibi özel günlerde ikram edilen bu nefis tatlının yapımı da oldukça kolay. Çay saatlerinizin en güzel eşlikçisi olacak. Peki gül tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tam kıvamında gül tatlısı tarifi, yapımı ve püf noktaları
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlı tarifi arayanlar için harika bir alternatif. Adını görünümünden alan bu tatlıyı çok beğeneceksiniz.
1 su bardağı irmik
4,5-5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
100 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Kolay gül tatlısı şerbetini hazırlamak için gerekli olan su ile toz şekeri, bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Kaynayınca üzerine limon suyunu ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın.
Hazırlanan şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı hamurunu hazırlamak için, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, kabartma tozu ve vanilya yoğurma kabına alıp iyice çırpın.
Daha sonra üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde üzerine streç film serip, merdane yardımı ile yaklaşık yarım santim kalınlığında açın.
Hamurdan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin.
4 adet yuvarlağı üst üste binecek şekilde art arda sıralayın.
Daha sonra üst baştan başlayarak rulo şeklinde sarın.
Ortadan ikiye kesin ve düz tarafı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
Fırını 180 derecede ısıtıp üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine gezdirin.
Şerbetini çekip soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun...