GeriSos Tarifleri Gravy sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gravy sos tarifi

Gravy sos tarifi

Gravy sos, özellikle tavuk yemeklerine çok yakışıyor. ABD ve Singapur mutfağında fazlaca tercih edilen gravy sos tereyağı, tavuk suyu ve et suyu ile hazırlanıyor. Kolay yapımının yanı sıra yemeklerin de lezzetini katlıyor. Peki gravy sos nasıl yapılır? İşte gravy sos tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı et suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Gravy sos tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını sos tenceresinde kızdırın.

Üzerine unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

Ardından karabiber ve tuzu ekleyin.

Et suyu ve tavuk suyunu karışıma ilave edip sürekli karıştırın.

Sos koyu kıvam alınca kısık ateşte birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...