GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta öllüğün körü tarifi ve malzemeleri: Öllüğün körü yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta öllüğün körü tarifi ve malzemeleri: Öllüğün körü yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Gelinim Mutfakta öllüğün körü tarifi ve malzemeleri: Öllüğün körü yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Gelinim Mutfakta öllüğün körü yemeği izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Öllüğün körü yemeği hangi yöreye ait, ne demek araştırılan lezzetler arasında yer alıyor. Yöresel bir lezzet olan öllüğün körü yemeğinin elbette bir hikayesi var. Peki, öllüğün körü yemeği nasıl yapılır? İşte, öllüğün körü tarifi, malzemeleri ve hikayesi...

Gelinim Mutfakta öllüğün körü yemeği günün tarifi oldu. Erişte ile yapılan öllüğün körü Ankara'nın yöresel lezzetlerinden biri. İddiaya göre erişteyi bir yandan, kıymayı diğer yandan pişiren birine komşusu ısrarla ne yaptığını sorar. İşi çok fazla olan kişi ise cevap verecek fırsat bulamaz. Komşusunun ısrarlı sorusuna en sonunda dayanamaz ve "öllüğün körü" der. Bu yemek her yapıldığında bu sözle anılır.

ÖLLÜĞÜN KÖRÜM MALZEMELERİ

400 gram dana kıyma

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı biber salçası

Eriştesi için;

2 su bardağı un

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı çiçek yağı

1 çay kaşığı tuz

ÖLLÜĞÜN KÖRÜ NASIL YAPILIR?

Öncelikle eriştesi için malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında oklavayla açın ve 1 cm genişliğinde kesin.

Kesilen erişteleri kuruması için unlu tezgaha serin. Ardından beş dakika kadar fırınlayıp çıkarın.

Kıyması için yağda salçayı kavurun. Kıymayı da atıp kavurmaya devam edin.

Kıyma suyunu salıp çektiğinde maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin karıştırıp altını ocağın kapatın.

Erişteleri kaynar suda beş dakika kadar haşlayıp süzün. Ardından tereyağda bir iki tur çevirin.

Tepsiye kavrulmuş kıyma yayılır, üzerine süzülmüş erişteler konularak yağlanıp fırında pişirilir. Ters çevrilerek kare porsiyonlara bölünüp servis yapılır.

False