Gelinim Mutfakta günün yemeği katlı patates tarifi! Katlı patates nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta'da günün yemeği katlı patates izleyiciler tarafından merak ediliyor. Patates pastası sunumuyla dikkat çeken katlı patates hem doyurucu hem lezzetli bir yemek. Peki, Gelinim Mutfakta katlı patates tarifi nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
Gelinim Mutfakta katlı patates tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
4 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet taze soğan
Havuçlu kısmı için;
5 adet büyük havuç
3 yemek kaşığı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı sosu için;
1 adet kuru soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sunum için;
1 kase yoğurt
KATLI PATATES NASIL YAPILIR?
Öncelikle patatesleri haşlayın. Ardından haşlanan patateslerin kabuklarını soyup yağını ekleyip püre haline getirin.
Taze soğanları küçük küçük doğradıktan sonra püreye ekleyerek karıştırın.
Kıymalı sosu için; soğanları küp küp doğrayın. rengi dönünce salçasını ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ardından kıymasını ekleyip baharatları da ilave edin ve pişirin.
Havuçlu kısmı için; havuçları rendeleyin ve tavada kızgın yağda rengi dönene kadar kavurun.
Tuzunu da ekledikten sonra sunum için yağlanmış kek kalıbının en altına önce kıymalı sosu yayarak koyun.
Üzerini havuçlu sos ile kaplayın.
En üste patates püresini yayarak kaplayın ve hafif bastırın.
Kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkartın.
Yoğurt ile kalın dilimler halinde servis edin.
Afiyet olsun...