Gelinim Mutfakta Güllaç Şöbiyet Tarifi: Tam kıvamında ev yapımı güllaç şöbiyet nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta güllaç şöbiyet tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Farklı tatlı tarfi arayanların favorisi olacak güllaç şöbiyet malzemeleri ve tam kıvamında yapım aşamaları sevdiklerinize lezzet şöleni yaşatacak. ev yapımı güllaç şöbiyet nasıl yapılır, malzemeleri neler merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta güllaç şöbiyet tarifi ve yapılışı...
İşte kıyır kıyır güllaç şöbiyet tarifi ve malzemeleri...
6 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Kreması için;
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya
Güllacı ıslatmak için;
2 su bardağı kaynar süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Vanilya
GÜLLAÇ ŞÖBİYET NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ardından kıvam almaya başlayınca limonu ekleyin.
10 dk kadar daha kaynatın ve vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Kreması için irmik nişasta ve unu tencereye ekleyin.
Azar azar sütü ekleyin ve pişene kadar karıştırın.
En son vanilyayı ekleyin ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Diğer yandan güllaçları ikiye kesin. Her yaprağı tepsinin içinde koymadan kaynar sütle ıslatın.
Sonra sıvı yağ serpiştirin kenarlarından katlayın, orta kısma muhallebiden dökün muska şeklinde sarın yağlı fırın tepsisine yerleştirin.
Hepsini bu şekilde sardıktan sonra artan yağı üzerlerine gezdirin ve 180 derecede üzerleri iyice kızarına kadar pişirin.
Kızaran şöbiyete fırından çıktıktan hemen sonra ılık şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra üzerini ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun...